Spaanse delicatessen

Ontdek ons aanbod van Spaanse salami’s , Spaanse hammen en Spaanse specialiteiten. Of maak hieronder alvast kennis met onze leveranciers.

Loza

Amando Loza Alonso is ontstaan in 1920! Gedurende al deze jaren van doorzetting en passie zijn de verschillende generaties van de familie Loza er in geslaagd een uniek bedrijf op te richten. Dit alles door passie, engagement en knowhow. Kwaliteit produceren in elk product is wat Loza zo uniek maakt. De kwaliteit om topprodukten te maken begint met het zorgvuldig selectioneren van de ingredienten. Topproducent in werkelijk alles wat ze aanbieden.

Julian del Aguila Ibericos

Julian del Aguila Ibericos is gelegen in Guijuelo ( Salamanca ). Dit is dan ook de regio bij uitstek indien men op zoek is naar een goede ibericoham. Julian del Aguila is één van de kleinere fabrikanten van de streek en die kwaliteit zeer hoog in het vaandel draagt. Het is een echte aanrader voor de Iberico hammen.

Porta del sud is exclusief verdeler van Julian del Aguila voor Belgie.

Jamones Vallejo Treveléz

Jamones Vallejo is een kleine artisanale fabrikant met hammen van zeer hoge kwaliteit. De fabrikant bedrijf bevindt zich in het pittoreske dorpje Treveléz, gelegen in het zuiden van Spanje in de Sierra Nevada. Er zijn maar 7 fabrikanten van deze uitzonderlijke ham waarvan de ene fabrikant al artisanaler dan de andere. Het klimaat in de Sierra Nevada leent zich er dan ook toe hier uitzonderlijke hammen te maken.

De officiele rijpingen van de jamon de Treveléz zijn 17 maanden (blauw label) , 20 maanden (rood label) en 23 maanden (zwart label).Bij Jamones Vallejo gaan ze dan ook een stapje verder en bieden ze een Jamon de Treveléz Gourmet aan. Deze Jamon de Treveléz Gourmet heeft als eigenschap dat ze zeer weinig zout bevat waardoor we naar een rijping van 30 maanden moeten gaan.

Een ham die een lange natuurlijke rijping krijgt en die wegsmelt in je mond , gewoon geweldig! De Jamon Vallejo Treveléz gourmet is dan ook uitgeroepen tot ‘MEJOR JAMON SERRANO DE ESPAGNA’ door het ministerio de agricultura. De oplage van deze Gourmet Treveléz ham is dan ook zeer beperkt tot 1500 hammen per jaar.

Porta del sud is exclusief verdeler van deze fantastische ham voor Belgie.