Italiaanse delicatessen

Ontdek ons aanbod van Italiaanse salami’s, Italiaanse gedroogde hammen, Italiaanse kazen en Italiaanse specialiteiten.  Of maak hieronder alvast kennis met onze leveranciers.

Montorsi

Montorsi is gelegen in het noorden van Italie. Montorsi is gespecialiseerd in het maken van salame en dat is dan ook grotendeels het gamma dat wij volgen. De sterkte van Montorsi in vergelijking met andere producenten is dat elke salame van salumificio Montorsi een unieke smaak heeft naargelang van welke regio de salame afkomstig is.

Viani

Salumificio Viani is opgericht in 1922 en is gelegen in het mooie San Gimignano ( hartje toscane). Viani is werkelijk een specialist van de speciallekes. Wanneer men Viani zegt spreekt men vooral over het gebruik van ingredienten zoals peper, venkel en truffel. Deze worden dan ook veelvuldig gebruikt in alles wat ze aanbieden. Kom ons uitgebreid gamma ontdekken!

Porta del Sud

Portadelsud is ons huislabel. Portadelsud streeft er constant naar om te vernieuwen en te verbeteren. Daarvoor zijn we steeds opzoek naar kleine artisanale fabrikanten in zowel spanje als Italie die een uniek product bieden. Portadelsud maakt bij deze kleine fabrikanten een selectie van producten waarvan wij vinden dat ze uitzonderlijk zijn. Daar het over een groot aantal kleinere fabrikanten gaat, en we het voor onze klanten overzichtelijk willen houden, hebben we dus besloten om deze producten onder te brengen onder het label ‘Selezione Porta del Sud’.

Zanetti

Zanetti is onze leverancier van Italiaanse kazen en is gelegen in Piemonte ( N-Italie ). Daar dat 80 % van alle kaas in Italie uit Piemonte komt is dit de ideale locatie voor Zanetti. Naast de eigen productie werkt Zanetti ook nog samen met verschillende artisanale fabrikanten die zelf te klein zijn om uit te voeren. Door de ideale logistiek van Zanetti kunnen we zo mee genieten van deze verborgen parels en er zo de vruchten van plukken. Met Zanetti hebben we dus de ideale partner in kaas voor iedereen.

Corradi guerrino

Prosciuttificio corradi Guerrino is gelegen in Langhirano , in de heuvels van Parma. Dit prachtige decor en de nodige natuurlijke aroma’s maken het mogelijk om hier een prachtige ham te maken. Voeg hier nog eens de passie, het respect en de knowhow van vele generaties aan toe en u weet wat u krijgt! Corradi guerrino is uniek in zijn soort en is zo een rare parel die alleen maar prosciutto di Parma wil maken. Waarom? Gewoon omdat ze hier de beste in willen zijn.

In de ruimte waar de hammen gedroogd worden druipt de passie voor het product gewoon van de muren. Ik heb al veel gezien maar bij Corradi is het fenomenaal. Corradi guerrino is dan ook een familiale onderneming waar kwaliteit nauwlettend wordt opgevolgd. De beperkte produktie laat natuurlijk toe om dit te verwezenlijken. Artisanaler dan Corradi kan een parmaham niet zijn, ze ademt gewoonweg kwaliteit. Corradi is opgericht in 1945 en heeft sinds den beginne elke ham met evenveel respekt en passie behandeld.

Ook was Corradi bij de oprichters van het consortium van parma , iets waar ze tot op heden nog steeds zeer fier op zijn. Het consortium van parma is een controle orgaan dat de kwaliteit van hammen moet controleren , maar of alle producenten dit ook respecteren is maar de vraag. Simpel, wie een goede parmaham wil moet bij Corradi zijn!

Portadelsud is exclusief verdeler van Corradi Guerrino voor België.

Tutto Calabria

Tutto Calabria is onze leverancier in alles wat sott’olio is. Sott’olio is een term voor alles wat onder olie zit. Zoals je uit de naam kan afleiden is het bedrijf gelegen in zuid Italie namelijk Calabria. Tutto Calabria heeft een zeer uitgebreid gamma en de specialiteit is alles wat met peperoncieni te maken heeft. Van pepertjes gevuld met tonijn en parmezaan enz. Tutto Calabria is wederom een specialist in zijn genre.

Daniel

Daniel is onze fabrikant uit San Daniele. Het is een uitstekende ham gemaakt in de streek van Friuli, het noordoosten van Italië. Een San Daniele ham is een ‘dénomination d’origin protégé D.O.P’ en dus een streekproduct beschermt tegen namaak. Je kan de San Daniele ham zien als de tegenhanger van de parmaham. De San Daniele ham en de parmaham zijn gelijkwaardige hammen indien men kwaliteit met kwaliteit vergelijkt.

Porta del sud is exclusief verdeler van Daniel voor België.